Over mij


Marloes

Even voorstellen: ik ben Marloes de Bie en directeur van Bibit sinds 2003. Ik studeerde Nederlands en Toegepaste Taalkunde in Groningen na een heuse immigratie vanuit het verre Brabant. Het woord ‘siepels’ (uien) begreep ik de eerste tijd niet eens, ik dacht dat een poedi (schatje) een hond was en op ‘Tounou eem’ heb ik lang moeten oefenen. En waarom zeiden mensen Ebbingestráát maar net zo makkelijk Stééntilstraat? Zat hier nog enig systeem in? Maar intussen woon ik al meer dan 30 jaar met veel plezier in deze prachtige stad.

Tot ik mijn eigen bedrijf begon was ik werkzaam als (interim) manager.

Ik werkte o.a. voor de Hanzehogeschool, de HBO-raad, en de Ministeries van OC&W en VWS. In mijn laatste baan was ik directeur van het landelijk Expertise Centrum voor Allochtonenbeleid in het Hoger Onderwijs. Ik heb daar ook veel internationale ervaring opgedaan in heel Europa en in de Verenigde Staten. Daarnaast heb ik veel gepubliceerd over dit onderwerp.

Bibit biedt mij de kans om een aantal talenten met elkaar te combineren: netwerken, schrijven, trainingen geven en coachen. Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in PR en Marketingcommunicatie en presentatietrainingen. Ook leid ik aankomende journalisten op. Mijn opdrachtgevers komen zowel uit de profit als de non profitsector. Er zijn grote partijen bij als Universiteiten, gemeentes en Ministeries. Maar ook kleinere of startende ondernemingen. Ik werk veel samen met vormgevers, fotografen en ICTbedrijven om mijn klanten een zo goed mogelijk product aan te kunnen bieden.

Mijn hobby’s zijn literatuur, koken, dansen en schrijven.


 

Nieuwsflits

Opmerkelijk

IK HOOP DAT MIJN BRIEF NIET ZAL BLIJVEN DOVEMANSOREN
Lach mee om de dolle capriolen van een vertaalprogramma in een datingverzoek dat ik over de mail kreeg.
Lees verder...

 

EVEN LACHEN
Af en toe kom je op internet de leukste dingen tegen. Elke week selecteren wij een opmerkelijk item. Heeft u aanvullingen? Graag! Wij vermelden uw (bedrijfs)naam en website erbij.
Lees verder...

 

WOORDJES LEREN
Om bij te blijven in het babbel en borrelcircuit is het van belang dat u de nieuwste modewoorden kent. Dit bieden wij voortaan elke week als extra service. Hebt u aanvullingen? Graag! Wij vermelden uw (bedrijfs)naam en website erbij.
Lees verder...